signing

Europort Shengjin “Dragon of the Adriatic”

After the signing of the protocol between the Chinese and Albanian government in Tirana on January 16, 2014, further activities and talks related to the financing  and construction of Europort Shengjin are now shifted to the companies level – directly between China Communications Construction Co. Ltd (International) (CCCC) and LM & CO.

(CCCC is the largest port construction and design company in China, the largest dredging company in China and the third largest in the world).

signing

Gentian Beqiri (adviser to the Minister of Transport) Viktor Tushaj (Mayor of Lezhe) Wang Jingchun (CCCCLtd International ExecutivePresident Professor Senior Engineer) Lirim Muharemi (President of LM&CO) Gjovalin Tusha (General Director Port of Shengjin)

 
ranews

Lezhë, porti i Shëngjinit vizitohet nga një tjetër kompani kineze

Porti i Shengjinit vazhdon te jete ne qender te vemendjes se investitoreve te huaj, te cilet vazhdojne te njihen nga afer me kete zone.

Pas delegacionit te pare kinez gjate muajit janar, nje tjeter kompani disa here me e madhe se e para, eshte ofruar ne Shengjin per tu njohur me zonen ku mendohet te ndertohet nje nga portet me te medhenj te Mesdheut.

Delegacioni i China Communications Construction eshte pritur nga drejtori i portit te Shengjinit, Gjovalin Tushaj dhe per presidentin ekzekutiv te kompanise Wang Jinchun, ky projekt eshte mjaft i rendesishem dhe si i tille ka teper interes.

Drejtori i portit, Gjovalin Tushaj, shprehet se projekti ka nxitur interes te madh ndersa shpreson qe kompanite kineze te jene pjese e ketij zhvillimi .

Projektuesi i Europort Shengjin, Lirim Muharremi, ka prezantuar avantazhet e bizneseve nepermjet ketij investimi. Ulja e distancave mundeson uljen e shpenzimeve totale me 550 milion euro ne vit dhe i sherben zhvillimit te shume resurseve ne Ballkan.

Vizita ne Tirane me perfaqesues te qeverise do te vijoje takimet e ketij delegacioni, ndersa do te kene ne prioritetet e tyre edhe fusha te tilla si hekurudhat.